22 Aralık 2010 Çarşamba

mutfaktayiz.biz

mutfaktayiz.biz

binlerce tarif ve farklı bir site, mutfaktan takıldığınız herşeyi sorabileceğiniz usta aşçılar her türlü soruda yanınızda, beğendiğimi birkaç tarifi aşağıya yazıyorum:

 hindistancevizli kakaolu kurabiye: gönderen seda



  • Malzemeler
  • 1 yumurta
  • 1 su bardak Dr. Oetker Pudra Şekeri
  • 1 Dr. Oetker Şekerli Vanilin
  • 1 Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
  • 250 gr yağ
  • 2yemek kaşık Dr. Oetker Kakao
  • 1 çaybardak hindistan cevizi
  • 2 yemek kaşık tozşeker
  • aldığı kadar un

    • Hazırlanışı
  • eritilmiş yağın içine yumurta sarısı eklenir.ardından pudra şekeri, un, vanilya, kabartma tozu ve kako eklenir.kurabiye hamuru elde edilir.diğer kabta hindistan cevizi, tozseker, yumurta akı karıştrırlır.kakaolu kurabiye hamuru içliköfte tarzında oyuklar oluşturulur içlerine hindistan cevizli karışımlar konur.hamurlar kapatılır ve tepsiye konur.180 derecede pişirilir.pişip servis tabağına konulduğunda isteğe bağlı olarak pudra şekeri üzerine dökülebilir.




saray lokumu: gönderen yasmen



  • Malzemeler
  • 3 su bardağı süt
  • 3 kaşık un
  • 6-7 kaşık toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3-4 kaşık Kakao
  • 1 paket sütlü çikolata ve ya bitter çikolata(ben yarım çay bardağı damla çikolata kullandım)
  • 1-2 paket hindistancevizi
  • yarım su bardağı süt ile
  • 1 paket Dr. Oetker Krem Şanti
    • Hazırlanışı
  • Öncelikle süt, un, toz şeker ve kakao pişirilir. Son aşama da vanilya ve çikolatayı ekleyip kremayı hazır duruma getirin. Küçük boy tepsi ya da borcamınıza bolca hindistan cevizi ekleyin. Kremayı azar azar ve dikkatlice borcama koyun daha sonra üzerine yoğun kıvamda hazırladığınız kremşantiyi sürün. Daha sonra buzdolabında dinlenmeye bırakın. Dolaptan çıkardıktan sonra dikdörtgenlere ayırdığınız (kremanın ortasına isterseniz muz koyabilirsiniz) kremayı rulo şeklinde sarın. Çatlayan yerleri hindistan cevizi ile gizleyebilirsiniz.
    İsterseniz ruloları küçü dilimlere ayırarak da servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder